Don't Judge the blog by it's followers

Thursday, 2 August 2012

Kisah Cinta

Tajuk lagu: kisah cinta by Feelhoney
Actually, saya suka sangat lagu ni…pernah nanyi dengan kawan-kawan..sedih lagu ni..entah la kenapa jiwa saya ni selalu sangat terkesan dengan sesuatu yang sedih. Tajuk lagu ni  kisah cinta, ia berkisar tentang kisah cinta sejati sahabat yang telah pergi dijemput Ilahi terlebih dahulu.
Al-kisahnya, mereka berjanji untuk tidak mengalirkan airmata dan tidak berduka. Saya dapat rasakan kehilangan sahabat bagaimana rasanya, walaupun bukan sahabat rapat tapi mereka adalah individu yang hadir dalam hidup kita yang telah mencurah rasa suka dan duka, bila kehilangan terjadi di depan mata, itu sangat menyedihkan. Marilah sama-sama kita doakan agar mereka-mereka yang berada “di sana’ dalam rahmat ilahi. Al-Fatihah.

Dulu Kau Berdiri Bersamaku
Dan Saling Mengukir Janji
Bahwa Kau Kan Selalu Ada Disini
Susah Senangku Bersama Kau Tempuhi
Ku Hargai

Kini Kau Dimana
Meninggalkan Ku Sendiri Tak Berdaya
Pesanmu Padaku Janganlah Bduka
Jangan Menangisimu Bila Kau Tiada
Ku Mencuba..

Air Mata Pun Jatuh Ke Pipi
Mengingkari Janji Yang Ku Beri
Kisah Cinta Sahabat Sejati
Tak Berakhir Bila Engkau Pergi
Sahabatku Kau Kan Kurindui
Kerna Kau Takkan Kembali

Walau Kau Disana
Namun Doaku Kan Selalu Bersama
Maaf Kernaku Tak Pernah Tuk Berkata
Bahwa Kaulah Teman Yang Paling Sempurna
Yang Ku Ada..

Hargailah sesiapa sahaja yang hadir dalam hidup kita, Allah temukan kita dengan mereka pasti ada hikmahnya dan bukan sia-sia. Kita hidup saling lengkap-melengkapi bukan? Bila bersahabat, of course ..dugaan dalam bersahabat pasti ada, sebab itulah kita harus pandai menguruskannya. Saya seorang yang mementingkan sahabat!

Sahabat..dengar sini…
jika kamu adalah sahabat saya yang telah saya sakiti hati kalian, sama ada saya sedar atau tidak sedar…maafkanlah saya. Saya cuba untuk menjadi sahabat yang terbaik.No comments:

Post a Comment